Història

QUI SOM?

L’ Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix, neix al 1918. Actualment ubicada al bell mig de la vila i amb una trajectòria de més de 100 anys al territori, som un referent amb una tradició molt arrelada. Moltes de les mancances que no quedaven cobertes per l’Administració pública, eren resoltes per l’acció col.lectiva i el treball voluntari de la societat civil aplegada a la nostra seu.

Al 1958 vam assolir la creació de l’ELM ( Entitat Local Menor ), actualment l’EMD, ara absolutament deslligada de nosaltres, el que provoca un retrocés important a la vila.

Tot i la nostra aportació, la indiferència de les administracions cap a nosaltres continua patent, fent gala del seu tarannà i de les seves obsoletes polítiques municipals.

La creació de l’actual Club Esportiu Valldoreix, l’arribada del tren a Valldoreix; activitats com la Festa de l’arbre, el Pessebre vivent, l’Aplec de la salut, El Patge reial,…han fet de Valldoreix el que és i ha estat possible gràcies als socis, a les aportacions privades i a l’esforç i col.laboració dels nostres avantpassats

Continuem amb el mateix esperit. – L’objectiu de l’Associació és esdevenir un lloc de trobada, que fomenti la autoorganització i el treball en equip amb la implicació dels socis i col.laboradors, per desenvolupar activitats i treballar en la dinamització de la ciutat, creant sinèrgies.

Per això ens hem convertit en un local social i punt de trobada d’altres entitats a les que donem aixopluc, com ara Sol.d’Oreix i La Societat.

QUÈ FEM?

El nostre carácter centenari fa que vagi en augment la confiança social, per tant tenim un funcionament més eficient en tots els aspectes associatius.

Oferim una via de participació, en la qual una gran part l’organització és autogestionada pels propis membres, que s’han involucrat en el seu funcionament.

D’una banda s’ha apostat clarament per la promoció d’espais de debat i innovació social -mitjançant el teixit associatiu-, per construir una societat millor.

Col.laborem també per afrontar necessitats socials -a partir de les motivacions personals i de la proximitat a aquests col.lectius- , i la dinamització social mitjançant la realització d’activitats obertes a la ciutadania.

Oferim, a més, les activitats de tradició cultural i de memòria col.lectiva que caracteritza la nostra associació.

D’altra banda, pel que fa a l’organització interna, la determinació de la Junta Directiva (formada per membres amb molta vinculació a l’entitat i a la vila) és necessaria per treballar amb visió estratégica; preveure a llarg termini, consolidar els aspectes relatius a la diferenciació que ens caracteritza i establir el marc de col.laboració amb altres institucions.

En definitiva, millorem el funcionament apostant per la promoció i la capacitació de les persones que formen part de les organitzacions.

Rambla Mossèn Jacint Verdaguer, 18, 08197 Valldoreix


apvvalldoreix@apvvalldoreix.com699 48 95 73

Vols ser soci de l’APVV?